Iurie Bolboceanu, la spital. A acuzat o criză hipertensivă

Embed:

Fostul deputat, Iurie Bolboceanu a fost transportat astăzi de urgenţă din sala de judecată la Spitalul "Sfânta Treime" din Capitală. Fostul ales a suferit o criză hipertensivă în timp ce aştepta decizia privind prelungirea mandatului de arestare. În lipsa lui Bolboceanu, magistraţii Judecătoriei Chişinău i-au dictat încă 30 de zile de arest. Fostul deputat este acuzat de spionaj.  

Avocatul lui Bolboceanu susţine că starea de sănătate a fostului deputat s-a înrăutăţit în arest.

Potrivit procurorilor, fostul parlamentar a fost racolat în toamna anului 2016 de Direcția de Informații a Ministerului rus al Apărării, cunoscută şi ca Serviciul de spionaj extern. Scopul lui Bolboceanu era să culeagă şi să livreze informații de interes național, inclusiv date privind strategii naţionale importante şi date personale ale unor înalţi funcţionari.

De asemenea, fostul parlamentar oferea informaţii despre acţiunile de realizare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi despre planurile formaţiunilor de la guvernare.

Bolboceanu a fost încătușat în luna martie, chiar în timp ce transmitea niște dosare agentului sub acoperire, ataşat al Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Bolboceanu riscă până la 20 de ani de închisoare.

Lasă un comentariu