Jens Stoltenberg: Biroul NATO de la Chişinău va fi inaugurat la începutul lunii decembrie

Embed:

Biroul NATO de la Chişinău va fi inaugurat la începutul lunii viitoare. Anunţul a fost făcut astăzi de către secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă comună susţinută la Bruxelles cu premierul Moldovei, Pavel Filip. 

"Cererea de a deschide un birou NATO în Moldova a venit de la Guvernul de la Chişinău. Birouri similare avem în Moscova, Kiev şi Tbilisi. Aici vor activa civili, care vor crea un dialog şi o cooperare mai strânsă între NATO şi Moldova", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a mai declarat că NATO respectă decizia ţării noastre de a rămâne doar partener al organizaţiei.

"Moldova este o ţară care îşi ia propriile decizii, iar noi le respectăm. NATO are un principiu fundamental. Respectăm şi discutăm cu ţările care vor să adere la Alianţa Nord-Atlantică, dar avem aceeaşi atitudine şi faţă de statele care vor să rămână doar parteneri", a menționat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a mai adăugat că NATO respectă suveranitatea, independenţa şi integritatea Republicii Moldova şi că va oferi suportul necesare pentru ca ţara noastră să combată atacurile cibernetice, iar forţele armate să devină mai puternice. La rândul său, premierul Pavel Filip a mulţumit instituţiei pentru sprijin.

"În contextul aprobării planului individual de acțiuni al parteneriatului Republica Moldova - NATO pentru 2017 - 2019, am făcut o scurtă trecere în revistă a obiectivelor stabilite de comun acord, care vizează promovarea reformelor în domeniul securității și apărării, dar și în alte sectoare ale economiei naționale", a afirmat premierul Pavel Filip.

Republica Moldova cooperează cu NATO din 1991, atunci când ţara noastră a devenit membru al Consiliului de Cooperare Nord-Atlantic.

Lasă un comentariu