"Jocul morţii" face victime în România şi Rusia. Cinci elevi din Iași au ajuns la spital cu probleme respiratorii

Embed:

Jocul morţii se extinde. După ce a luat viaţa a peste 100 de copii din Rusia, aplicaţia face victime în România. Potrivit presei de peste Prut, cinci elevi din clasa a șasea a unui liceu din Iași au ajuns la spital cu probleme respiratorii, după ce au încercat să se asfixieze.

Autoritățile din Iași au fost alertate de un profesor, care i-a găsit pe cei cinci copii întinși pe pardoseala din baie. Copiii au fost transportați la spital pentru îngrijiri. Doi dintre ei sunt în stare gravă.

Colegii lor au declarat că minorii puneau în aplicare o provocare primită pe internet.

Și mama unuia dintre elevi a declarat că feciorul ei era implicat într-un joc de pe internet.

În urma incidentului, autoritățile române au avut o primă reacție. Presa de peste Prut susține că poliția va pune la punct o campanie de informare în rândul copiilor, tinerilor și părinților, astfel încât jocurile periculoase să nu facă victime şi în România.

Iar în Rusia, câțiva minori din orașul Cita au fost internați în spitalul de psihiatrie, după ce părinții lor au descoperit că sunt implicați în jocuri online periculoase. Este vorba despre șase tineri cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, patru dintre ei sunt din familii înstărite. Părinții acestora s-au alarmat, după ce au observat pe corpul copiilor mai multe leziuni.

Ei au descoperit că aceștia duc conversații active pe internet, care conțin mesaje legate de moarte. Alte două victime ale jocului morții sunt doi copii orfani, care locuiesc într-un centru de plasament. Guvernul de la Moscova a aprobat un proiect de lege care introduce răspunderea penală pentru instigarea minorilor la acțiuni periculoase pentru viață.

Lasă un comentariu