Jocul morţii se extinde. Două cazuri de suicid au fost prevenite în Rusia

Încă două cazuri de suicid din cauza jocului morții pe rețelele de socializare au fost prevenite în Rusia.

Este vorba despre un băiat de 17 ani din orașul Cernogorsk și o fată de 12 ani din Abaza.

Potrivit autorităților din Republica Hakasia, tinerii implicați în jocul online, au povestit polițiștilor că au fost amenințați de către administratorul acestuia.

Adolescenții au apelat la ajutorul oamenilor legii, după ce administratorii jocului online au început să îi îndemne să își pună capăt zilelor.

Mai mult, tinerii au fost amenințați cu moartea părinților sau a altor persoane apropiate.  Polițiștii au inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele.

Săptămâna trecută, alți șase minori din orașul Cita au fost internați în spitalul de psihiatrie, după ce părinții lor au descoperit că sunt implicați în jocul morții.  

Presa rusă susține că din cauza jocului periculos, numărul cazurilor de suicid a crescut cu 60 la sută în 2016, în raport cu anii precedenți.

Jocul care a provocat moartea a peste o sută de copii în Rusia a ajuns și în România.    

O adolescentă de 13 ani din Timișoara a reușit cu mare greu să scape cu viață, după ce administratorul așa zisului grup al morții a speriat-o atât de mult, încât fata a povestit totul părinților.  
Un alt caz, care a alarmat autoritățile din România a avut loc acum tre zile, când cinci elevi de clasa a șasea din Iași au fost transportați la spital cu probleme respiratorii, după ce s-au asfixiat.

Colegii lor au declarat că minorii puneau în aplicare o provocare primită pe internet. 

Lasă un comentariu