La 70 de ani! Sofia Rotaru şi-a sărbătorit aniversarea pe insula Sardinia

Legendara interpretă Sofia Rotaru împlinește, astăzi, 70 de ani. Vedeta, născută în regiunea Cernăuți, dar îndrăgită în întreg spațiul ex-sovietic, a decis să-şi sărbătorească aniversarea într-o zonă turistică de lux de pe insula italiană Sardinia, împreună cu nepoții, copiii și alte câteva rude apropiate. 

Sofia Rotaru s-a născut în satul Marșenița din regiunea Cernăuți, într-o familie cu șase copii. Artista promitea o carieră de succes încă din tinereţe. În această înregistrare, Sofia Rotaru avea 19 ani. Interpreta purta straie populare şi cânta o piesă despre primăvară, din repertoriul lui Nicolae Sulac. 

După lansarea primului său album, Sofia Rotaru a devenit una dintre cele mai cunoscute artiste din fosta Uniune Sovietică. De o deosebită popularitate se bucurau cântecele realizate în colaborare cu poetul Grigore Vieru şi compozitorii Petre Teodorovici şi Anatol Chiriac. Unul dintre cele mai cunoscute şlagăre ale artistei este cântecul „Oraşul meu alb”, semnat de poetul Gheorghe Vodă şi compozitorul Eugen Doga,care a fost dedicat oraşului Chișinău.

Ani la rând, presa rusă a vorbit despre o aşa-numită concurenţă între Sofia Rotaru şi celebra interpretă Alla Pugaciova. Artistele încercau, însă, de fiecare dată să infirme aceste zvonuri. 

Cu ocazia aniversării, Sofia Rotaru a fost felicitată chiar şi de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Recent, artista a susţinut şi un concert jubiliar, la Baku, Azerbaidjan.

Pe tot parcursul carierei sale, Sofia Rotaru a fost discretă cu presa. La fel de discretă este şi în viaţa personală. După moartea soţului ei, de acum 15 ani, interpreta a declarat că nu se poate recăsători, deoarece poate iubi doar o singură dată în viaţă.

Rotaru are în repertoriul său peste 400 de melodii şi a fost numită "Artistă a poporului" în Ucraina şi în ţara noastră. În anul 2000, ea a fost desemnată "Cântăreaţa secolului XX" în Rusia.

Lasă un comentariu