La Dondușeni a fost deschisă o fabrică de textile. Cusătoresele din Moldova vor croi haine pentru cele mai noi colecţii ale renumitelor branduri europene

Embed:

Investiţii de zeci de milioane de lei în oraşul Donduşeni. Un agent economic turc a deschis în nordul Moldovei o fabrică de textile şi este gata să angajeze 600 de muncitori. Cusătoresele din Moldova vor croi haine pentru cele mai noi colecţii ale renumitelor branduri europene H&M, Zara sau Benetton. 

"Noi deja am făcut anunțuri la oficiul forțelor de muncă, la primărie, colectăm CW și în timpul apropiat vom începe interviurile de angajare. Pe parcurs de două luni maxim, o să deschidem ușile și întreprinderii noi din Dondușeni.Lucrările de reconstrucție sunt pe ultima sută de metri", a spus administratorul Ludmila Guțuleac.

Fabrica de textile din Dondușeni va fi amplasată în zona industrială a orașului și va dispune de hală de producere, depozite și cantină. Doritorii de a munci aici pot depune deja dosarele. 

Locuitorii din Dondușeni spun că așteaptă cu nerăbdare ca fabrica să-și înceapă activitatea, în speranța că își vor găsi un loc de muncă.

Președintele raionului Dondușeni spune că antreprenorul va avea toată susținerea administrației locale. Mai mult, autoritățile s-au angajat să repare drumul de acces spre fabrică.

"Am asfaltat drumul de acces până la fabrică. O să aibă tot sprijinul nostru pe parcursul activităţii. Din păcate până la acest investitor raionul Dondușeni a stat cel mai prost la capitolul locuri de muncă,am avut zero", a menționat președintele raionului Dondușeni, Vadim Lesnic.

Acum două luni antreprenorul a deschis o fabrică la Bălți, unde urmează să fie angajați peste 800 de oameni. Cei care deja muncesc spun că se bucură de condiții de muncă europene și salarii decente. În medie un angajat primește lunar peste cinci mii de lei.

Guvernul a început o campanie de atragere a investitorilor străini în Republica Moldova, iar Parlamentul a adoptat mai multe legi care oferă acces investitorilor străini pe piaţa noastră. 

Lasă un comentariu