La emisiunea PRINCIPII s-a discutat despre femeile în politica moldovenească. Preoţii sunt îngrijoraţi că acestea ar putea uita de familii

Embed:

În platoul emisiunii Principii cu Andrei Andrievski de la PRIME s-a discutat despre femeile din politica moldovenească.

În cadrul dezbaterilor, unii reprezentanţi ai bisericii au declarat că, în cazul în care femeile se vor implica mai activ în administrarea ţării şi elaborarea legilor, nu va avea cine să aibă grijă de familii. Pe de altă parte, unii experţi salută iniţiativa PDM de a introduce cota de gen, pentru a stimula participarea femeilor în politică.

"Ne-am dori ca femeile să fie pe picior egal cu bărbaţii pe arena politică, să fie în fruntea Ministerelor, în fruntea Guvernului, să fie prezente în Parlament, să fie ambasadori şi să ocupe funcţii de conducere", a menționat preşedintele Consiliul pentru eliminarea discriminării, Ian Feldman.

Când încercăm cu orice preţ să aducem femeile în politică, trebuie să ne întrebăm cui lăsăm familia, a afirmat preotul Ghenadie Valuța.

"Iertaţi-mi opinia, dar cred că încă mai există o castă de bărbaţi cărora le este frică de femei. Dacă femeile vor face politică, voi nu veţi mai avea ce face", a precizat fostul ministru al Industriei şi Comerţului, Alexandra Can.

"Din familie fac parte doi oameni, fiecare dintre ei trebuie să practice o meserie care să le aducă plăcere", a spus managerul Mişcării
pentru Democraţie, Erica Zucec.

"Partidul Democrat a înţeles foarte bine că ceea ce se întâmpla până acum nu mai poate continua. Trebuie să recunoaştem că e necesar să le oferim femeilor un loc în politică, să le acordăm oportunitatea să facă viaţa noastră mai bună şi să se gândească la familie", a mai adăugat fostul ministru al Industriei şi Comerţului, Alexandra Can.

Lasă un comentariu