La un pas de REFORMĂ. Noua structură a Guvernului, prezentată săptămâna viitoare

Embed:

Noua structură a Guvernului va fi anunţată săptămâna viitoare. Preşedintele Parlamentului a menţionat astăzi că proiectul de lege privind reforma Executivului va fi supus în această săptămână votului în a doua lectură. Potrivit lui Candu, documentul se află în prezent pe masa prim-ministrului şi a experţilor Uniunii Europene.

"În aceasta nou lege e o reglementare foarte importantă ce ţine de schimbarea structurii Guvernului pentru a eficientiza lucru în Guvern şi mecanismul cum se face schimbarea structurii Guvernului şi lista noilor ministere cum este aporbată de Parlament şi după ce noi vom aproba legea Guvernului, prim- ministrul actul, domnul Filip, va veni în Parlament cu o nouă structură a Guvernului care la fel va fi dezbătută şi aprobată în Parlament", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu a ţinut să precizeze că reforma Guvernului a fost concepută şi gândită împreună cu experţii Uniunii Europene şi că este mirat de criticile opoziţiei pe marginea proiectului.

"A critica la ora actuală această reformă e de fapt a critica şi expertiza Uniunii Europene pe care RM a primit-o. Tot ce urmărim noi este să avem o lege nouă, o legislaţie nouă şi modernă în tot ceea ce înseamnă guvernarea, doi-să avem o structură cât mai eficientă şi cât mai bine structurată şi din punct de vedere a costurilor cât mai ieftină. Şi trei în final să fie transparenţă şi eficienţă", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Parlamentul a votat vineri, în prima lectură proiectul de lege privind reformarea guvernului. Documentul îi permite premierului să stabilească singur numărul ministerelor. Conform concepţiei de restructurare a executivului, prezentată anterior, numărul ministerelor va fi redus în jumătate.

Lasă un comentariu