Laura Codruţa Kovesi, acuzată din nou. Șefa DNA ar fi încălcat dispoziţiile privind delegarea responsabilităţilor de control către un consilier

Embed:

În România, procurorul - şef al Direcţiei Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi e acuzată de Inspecţia Judiciară de încălcarea legii. Ea ar fi încălcat dispoziţiile privind delegarea responsabilităţilor de control către un consilier.

Deşi regulamentul nu interzice delegarea funcţiei, aceasta trebuie exercitată tot de un procuror, iar consilierul respectiv era judecător detaşat la structura DNA. Raportul Inspecţiei a fost transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Anterior, inspectorii au făcut o verificare în urma căreia au constatat alte abateri disciplinare ale Laurei Codruţa Koveşi. Acestea se refereau la anumite înregistrări apărute în spaţiul public din timpul unei şedinţe de lucru de anul trecut. Kovesi a fost acuzată că ar fi folosit un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat.

O altă încălcare a legii se referă la conţinutul unei mail în care procurorul-şef al DNA ar fi folosit expresii cu un conţinut denigrator şi insultător.

Lasă un comentariu