Laura Codruţa Kovesi rămâne la şefia DNA a României. CSM a respins solicitarea lui Tudorel Toader de a o revoca din funcţie

Embed:

Laura Codruţa Kovesi rămâne la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a României. Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o revocarea din funcţie. Decizia a fost luată după audierea îndelungată a celor doi. 

Hotărârea instanţei este consultativă, iar ultimul cuvânt îl are preşedintele Klaus Iohannis. Ministrul Justiţiei a cerut revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a acuzat-o de comportament excesiv de autoritar şi de implicare în anchetele altor procurori.

Pe de altă parte, şefa DNA a declarat că este ţinta unei intense campanii de discreditare din partea celor vizaţi de anchetele instituţiei şi a afirmat că nu va demisiona. În susţinerea şefei DNA, vinerea trecută, sute de oameni au ieşit în stradă în diferite oraşe din România.

Manifestanţii au spus că tentativa de a o revoca pe Kovesi nu reprezintă altceva decât faptul că ea își face treaba cum trebuie. Atunci, sprijinul pentru conducerea DNA şi-a exprimat-o şi Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu