Laureaţii premiilor Naţionale în domeniul culturii, premiaţi

Embed:

Zece personalităţi au fost premiate, în această seară, pentru aportul adus promovării culturii naţionale. Distincţiile au fost oferite pentru merite deosebite în domeniul literaturii, teatrului, muzicii şi nu numai. Printre laureaţi se numără surorile Osoianu, dar şi şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

"Ne bucurăm că moldovenii apreciază faptul că noi (europenii – n.r.) susţinem istoria şi identitatea voastră naţională", a afirmat şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Premiul în domeniul literaturii i s-a oferit scriitoarei Maria Şleahtiţchi pentru volumul "Romanul generaţiei 80", iar cel din domeniul artei teatrale - regizoarei Luminiţa Ţicu.

În domeniul muzicii s-a remarcat dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale, Mihai Agafiţă, iar surorile Osoianu au fost premiate pentru contribuţia lor la promovarea patrimoniului cultural. La capitolul coregrafie a fost apreciat conducătorul Ansamblului "Strămoşeasca" din Străşeni. Discipolii săi au încins atmosfera cu câteva hore.

Toţi laureaţii au primit câte 10 mii de lei din partea Ministerului Culturii.

"Noi putem fi mândri că după Eminescu, cohorta oamenilor de Cultură a spiritualității române a fost atât de mutl completată cu oameni ca Maria Bieşu, Mihai Munteanu, Nicolae Botgros, Mihai Grecu", a declarat ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc.

Şi pentru că tot era vorba de cultură, la eveniment au venit să cânte pentru cei din saltă mai mulţi interpreţi autohtoni, printre care şi băieţii din formaţia "Bravissimo".

Sursa Foto: mc.gov.md

Lasă un comentariu