Lavander Fest la Cobusca Nouă

Embed:

Au lăsat grijile şi forfota oraşului şi s-au refugiat într-un câmp.. parfumat. Sute de oameni s-au adunat astăzi la festivalul levănţicăi care s-a desfăşurat la Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi.

Sute de oameni, îmbrăcați în alb, au savurat înt-un câmp imens aroma de lavandă.

Unii vizitatori nu au ezitat să facă şi câteva poze pentru a imortaliza peisajul floral.

Festivalul a avut şi oaspeţi de peste hotare.

Pe lângă fitoterapia în câmp deschis, oamenii s-au relaxat şi cu o şedinţă de masaj. Atmosfera a fost întregită de multă muzică bună.

Printre flori, zeci de meşteri şi-au expus lucrările confecţionate manual.

"Pernuţa somnuşor, avem lavandă, petale de trandafir, melisa, salvie, hamei şi flori de tei. Pentru a dormi mai bine, pentru a avea un somn fără coşmaruri, pentru a nu se ridica tensiunea la persoanele hipertensive", a spus fitoterapeutul Veronica Kalcev.

"Am decis să desenez câmpuri de levănţică lângă case romantice. Iată de exemplu aceste pandative, cercei. Este desenat de mână. O singură bijuterie o realizez timp de o zi sau două", a afirmat meşterul handmade Aliona Cucinscaia.

La eveniment a participat şi ministrul în exerciţiu al Culturii. Monica Babuc ne-a mărturisit că florile şi uleiul de levănţică nu lipsesc din casa sa.

"Uleiul de levănţică şi săpunul de levănţică este foarte bun inclusiv pentru ten, pentru corp. Şi levănţica uscată am mereu acasă. poate nu în cantităţi foarte mari. Sper acum să le suplinesc", a afirmat ministrul în exerciţiu al Culturi, Monica Babuc.

În ţara noastră lavanda este cultivată pe o suprafaţă de aproximativ 600 de hectare.

Festivalul lavandei se află la prima ediţie.

Sursa Foto: facebook.com/pages/Marian-Loghin-Photography/330041430475672?fref=photo

Lasă un comentariu