Lecţii în zgomot de ciocane şi bormaşină. 35 de elevi din Băiuş învaţă în gălăgie

Embed:

Le-au promis condiţii mai bune, dar au ajuns să înveţe în praf şi zgomot. Vorbim despre 35 de elevi din satul Băiuş, raionul Leova, care au fost transferaţi la liceul "Lucian Blaga" din orașul Iargara, după ce gimnaziul din sat a fost optimizat, fiind transformat în şcoală primară.

Copiii se plâng că în liceu se fac lucrări de reparaţie şi nu reuşesc să se concentreze la lecţii. De cealaltă parte, directorul instituţiei dă asigurări că orele se desfăşoară în condiţii normale. 

Până acum, elevii din satul Băiuş, învăţau în gimnaziul din localitate. Din cauza lipsei de bani pentru întreţinere, autorităţile locale l-au optimizat, aşa că cei 35 de copii au fost transferaţi la liceul "Lucian Blaga" din Iargara. Părinţii elevilor se plâng că aceştia sunt nevoiţi să facă zilnic naveta pentru a învăţa printre materiale de construcție și praf. 

Mai mult, părinţii spun că microbuzul cu care sunt transportaţi elevii la liceu este prea mic, aşa că aceştia sunt nevoiţi să se înghesuie în fiecare dimineaţă. După ce a observat că este filmat, şoferul nu le-a permis copiilor să urce în automobil şi le-a spus că va face mai multe curse. 

Elevii spun că le place noua şcoală, dar sunt deranjați de zgomot. 

De cealaltă parte, directorul instituţiei afirmă că toate lecţiile sunt desfăşurate în condiţii normale. 

"Condițiile pentru elevi sunt create la maximum. Gălăgie în timpul lecțiilor nu este. Copiii sunt separați de blocul unde se face reparație. Procesul de învățământ decurge normal", a spus directorul liceului "Lucian Blaga" din Iargara, Raisa Ivanov.

Problema a ajuns şi în vizorul primarului satului Băiuş, care a solicitat autorităţilor raionale să reia activitatea şcolii, cel puţin, până când lucrările de reparaţie de la "Lucian Blaga" vor fi încheiate. Răspunsul însă nu a fost pe măsura aşteptărilor. 

"Angajații din instituția respectivă nu pot fi salarizați mai mult decât pentru luna septembrie. Nu au bani suficienți în bugetul instituției respective", a afirmat șeful Direcției de Învățământ Leova, Alexandru Gospodinov.

Elevii din Băiuş au fost transferaţi la liceul din Iargara la începtul acestei săptămâni. La gimnaziul din satul Băiuș studiază acum doar elevii din clasele primare.

Lasă un comentariu