Legea bugetului de stat pentru 2018 a fost votată în lectură finală. Acesta prevede venituri de 36 de miliarde de lei

Embed:

Legea bugetului de stat pentru 2018 a fost votată în lectură finală. 55 de deputaţi au susţinut documentul ce prevede venituri şi cheltuieli mai mari cu aproape 10 la sută decât în 2017.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că astfel au fost îndeplinite toate condiţiile stabilite de Fondul Monetar Internaţional pentru acordarea celei de-a doua tranșe de asistenţă financiară de 22 milioane de dolari. 

Bugetul de Stat pentru anul 2018 prevede venituri de peste 36 de miliarde de lei, cu 8,4 la sută mai mult decât anul trecut. Cheltuielile se estimează la peste 41 de miliarde de lei, în  creștere cu 9,4 % . 

"Putem să intrăm într-un an nou financiar-bugetar fără nicio problemă. Sunt prevăzute în legea bugetului cifre mari la nivelul investiţii peste două miliarde şi ceva de lei la investiţii în drumuri şi infrastructura drumurilor. Sunt prevăzute sume pentru majorări de salarii, de pensii", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Totodată, deputații au votat în lectură finală politica fiscală și vamală, dar şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Potrivit documentului, veniturile şi cheltuielile depăşesc 19 miliarde de lei, cu aproape 2 miliarde mai mult decât în 2017.

În acelaşi timp, Legea asigurărilor medicale obligatorii prevede venituri și cheltuieli egale, în sumă de peste 6 miliarde de lei. Comparativ cu 2017, este prevăzută majorarea veniturilor cu 10,2 la sută, iar a cheltuielilor cu 8,5%.

Potrivit documentului, costul poliței de asigurare medicală obligatorie în 2018 va rămâne neschimbat, adică va fi de 4.056 de lei

Lasă un comentariu