Liderul PAS îl acuză pe președintele PDM că ar fi uzurpat puterea. Cum explică Maia Sandu acest fapt

Embed:

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, îl acuză pe liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, că ar fi uzurpat puterea în stat pentru că face ședințe, apoi declarații de la sediul Partidului Democrat din Moldova.

Fostul ministru liberal-democrat a făcut această afirmație, astăzi, după ce a fost audiată de procurori în calitate de martor în cazul denunțului înaintat recent împotriva președintelui democraților. 

Maia Sandu a declarat că în denunţul său, în special, se referă la declaraţiile făcute de Vlad Plahotniuc după şedinţele săptămânale ale Partidului Democrat din Moldova. 

"O să vedeţi, inclusiv, din declaraţiile preşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, când vine la conferinţe de presă, mai bine zis, la briefing şi vorbeşte din numele Guvernului, vorbeşte din numele Parlamentului, vorbeşte din numele instituţiilor publice, procurorul m-a invitat să-mi aducă la cunoştinţă articolul din Codul Penal despre răspundere penală în cazul unui denunţ fals", a spus preşedintele PAS, Maia Sandu.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menţionează că aducerea la cunoştinţa denunţătorului a prevederilor legale este o măsură obligatorie şi nu opţională.

"Persoanei care face denunţ sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plîngerea este intenţionat calomnioasă", se precizează în comunicat.

La rândul său, preşedintele Partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că nu împărtăşeşte aceste acţiuni ale Maiei Sandu, care îi este parteneră de proteste.  

"Nu știu dacă este cazul să comentez acțiunile politice pe care noi nu le împărtășim", a spus liderul PPDA, Andrei Năstase.

Năstase nu a înţeles nici nemulţumirea liderului PAS în ceea ce priveşte faptul că procurorii i-au adus la cunoştinţă articolul din Codul Penal privind consecinţele unui denunţ fals.

"Cât privește, aceasta este o procedură ordinară, atunci când cel care face un denunț, sigur trebuie să fie preîntâmpinat de răspunderea penală pe care o poartă în conformitate cu legislația pentru un denunț calomnios sau un denunț fals", a zis liderul PPDA, Andrei Năstase.

Recent, liderul PAS a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva președintelui PDM. Ea are statut de martor în această cauză penală, care este instrumentată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Lasă un comentariu