Lipsă de cvorum la CMC. Capitala riscă să rămână fără bani pentru reparaţii

Embed:

Capitala riscă să piardă trei milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru reabilitarea rețelelor termice de pe străzile 31 august, Tighina și Alexandru cel Bun.

Asta pentru că primarul interimar Nistor Grozavu nu a obţinut, deocamdată, acordul Consiliului Municipal de a semna acte. Fără această împuternicire, Grozavu nu poate solicita un credit adițional din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care ar asigura continuarea lucrărilor.

Problema putea fi soluţionată la şedinţa de astăzi a CMC, care însă nu s-a desfăşurat, din lipsă de cvorum. 

"Cel mai grav este chestiunea numărul trei deoarece mâine este termenul limită de aprobare a acestui acord adițional pentru acest credit necesar pentru executarea lucrărilor la rețele de pe următoarele trei străzi", a spus primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

Din cei 51 de consilieri aleși, în sală au fost prezenți, astăzi, doar 18. De la ședință au lipsit socialiștii și aleșii PPEM.

Anterior, tot din motiv că nu a primit acordul CMC de a semna acte, Nistor Grozavu nu a putut semna Acordul de grant între întreprinderea "Apă-Canal Chişinău" și BERD, care prevede oferirea a 11 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apă și canalizare și modernizarea Stației de epurare.

Grozavu a preluat atribuţiile primarului Capitalei, după ce Dorin Chirtoacă a fost arestat şi suspendat din funcţie. Ambii funcţionari figurează în dosarul parcărilor cu plată.

Lasă un comentariu