Localitate renovată. Proiectele pentru Ţânţăreni, aproape de final

Drumuri reparate şi străzi iluminate. Toate pot fi văzute la Ţânţăreni, acolo unde proiectele de infrastructură sunt pe ultima sută de metri. Localnicii spun că sunt mulţumiţi de schimbările făcute din banii Primăriei Chişinău.

Peste o săptămâna şi grădiniţa din localitate îşi va redeschide uşile pentru micuţi. Curtea instituţiei este renovată complet, iar lucrările sunt aproape gata.

"Săptămâna aceasta se va lucra la maximum, vor depune efort şi muncitorii din Capitală, dar şi lucrătorii noştri, vom implica şi părinţii ca să ducem la bun sfârşit lucrările şi să ne deschidem cu Doamne-ajută", a spus directoarea grădiniţei "Andrieş", Violeta Spînu.

Şi alte proiecte de infrastructură au ajuns la final.

"Tot ce a fost solicitat, tot am făcut şi la grădiniţă, şi la şcoală, şi la Primărie. Toate lucrările de curăţire şi de defrişare a arborilor, care au fost puse în sarcină", a zis directorul adjunct Î. M. "Spaţii Verzi", Galina Leahu.

"Au fost reabilitate circa cinci km de linie, au fost montate circa 85 de corpuri de iluminat", a afirmat directorul Î.M. "Lumteh", Anatolie Aparatu.

Oamenii din sat spun că localitatea avea nevoie de asemenea schimbări.

Municipalitatea vrea să găsească o soluţie şi pentru fântânile din localitatei.

"O variantă alternativă este conectarea la branşamentul "Apei Canal" inclusiv şi, de ce nu, poate şi celelalte două localităţi din apropiere", a menționat directorul "Apă Canal" Chişinău, Veronica Herța.

Pentru proiectele de infrastructură Primăria Capitalei a alocat şase milioane de lei. Proiectele sunt implementate după ce consilierii din Ţânţăreni au acceptat redeschiderea pentru jumătate de an a poligonului de stocare a gunoiului.

Lasă un comentariu