Locuinţe mai accesibile. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu aproximativ 2%

Embed:

Apartamentele din blocurile construite în perioada sovietică se ieftinesc tot mai mult. Datele companiei Euroimobil arată că, în ultima jumătate de an, prețul mediu pentru un metru pătrat locativ a scăzut cu aproximativ două procente. Cea mai mare ieftinire se atestă la locuinţele construite pe vremea lui Hrușciov. 

Potrivit experților imobiliari, cel mai mult au scăzut prețurile la apartamentele vechi din sectorul Ciocana al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 530 de euro, cu peste trei la sută mai puțin decât anul trecut. O reducere de 2,8 la sută este înregistrată şi în sectorul Buiucani.

Cei care vor o locuinţă la Poșta Veche trebuie să scoată din buzunar câte aproximativ 520 de euro pentru un metru pătrat, cu 2,6 procente mai puțin faţă de anul trecut.

Ieftinirea este mai puțin vizibilă în cartierul Telecentru și în sectorul Botanica, unde prețurile au scăzut cu cel mult două sau chiar un punct procentual și ajung, în medie, la 590 - 600 de euro per metru pătrat.

Cel mai bine se mențin prețurile la imobilele din sectoarele Centru și Rîșcani.

Experții imobiliari afirmă că prețurile scad, deoarece apartamentele la mâna a doua sunt tot mai puţin solicitate. Oamenii evită să cumpere, în special, locuinţele din blocurile cu cinci etaje, construite în anii 60.

"Casele care au peste 40 de ani, respectiv, cererea la așa apartamente scade. Apartamentele care sunt în serie, care au fost construite la sfârșitul anilor 80, practic, în unele sectoare cererea rămâne permanent bine", a spus expertul imobiliar Radu Șitov.

În prezent, cele mai căutate apartamente rămân a fi cele din blocurile noi, motiv pentru care vânzătorii nu cedează din preț.

"Este în descreștere adică sunt foarte mule construcții noi. În municipiul Chișinău în jur de 200 ceva de obiecte sunt și este foarte mare oferta. Clar, alegerea asta influențează la micșorarea prețurilor", a zis expertul imobiliar Radu Șitov.

Expertul susţine că prețurile apartamentelor din blocurile noi sunt relativ stabile deja pentru al șaselea an consecutiv.

Lasă un comentariu