Locuinţe sociale la Fălești. 40 de apartamente vor fi gata până în primăvară

Embed:

Cele 40 de locuinţe sociale care au început să fie construite în luna martie la Făleşti sunt gata în proporţie de 50 la sută. Acoperişul blocului şi ferestrele au fost deja montate, iar sistemul de apă şi canalizare - instalat.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca, a inspectat astăzi şantierul şi a dat asigurări că locuinţele vor fi date în exploatare în primăvară, mai devreme cu două luni decât a fost preconizat iniţial. 

Clădirea are o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi. Din cele 40 de apartamente, 24 sunt cu o singură cameră, opt cu două şi tot atâtea cu trei camere. 

"Iată asta este uşa de intrare, drept înaintea noastră este camera de zi. În partea dreaptă este dormitorul, iar în partea asta este un fel de hol. Aici e debara şi drept înainte şi bucătăria şi deja baia este aparte", a spus dirigintele de şantier Sergiu Dațco.

"A fost ridicat şi al patrulea etaj, iar clădirea s-a extins cu încă 10 apartamente. Au fost demontaţi pereţii din interior şi am construit alţii de la zero. Totul este nou", a afirmat directorul firmei de construcţie, Ana Grama.

Până în acest moment, în unele apartamente au fost montate ferestrele din termopan, iar în bucătării şi blocuri sanitare a fost pusă faianţă. De asemenea, în locuinţe au fost instalate reţelele de apă şi canalizare. Autorităţile promit că toate cele 40 de apartamente vor fi gata până în mai, anul viitor.

"Vor fi date în exploatare în anul viitor, din discuţiile cu agentul economic, înainte de termen cu vreo două luni vor fi date în exploatare aceste 40 de apartamente", a zis ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca.

Consiliul raional Făleşti urmează să selecteze beneficiarii.

"Vor beneficia în conformitate cu regulamentul care este determinat la moment: 50 de procente familii tinere care în mare parte vor fi tineri specialişti din domeniul medicinei, educaţiei şi asistenţă socială. Am înaintat solicitarea ca de locuinţe sociale să poată beneficia şi colaboratorii structurilor de drept", a spus preşedintele Raionului Făleşti, Iraida Bînzari.

Costul total al lucrărilor de reconstrucţie se ridică la 16 milioane de lei.

Lasă un comentariu