Mai aproape de cetăţeni. Poliţia a lansat Campania "Împreună pentru siguranţa ta"

Embed:

Locuitorii satului Costeşti, din raionul Ialoveni, au aflat de la poliţişti când şi cum trebuie să scrie o plângere. În localitate a fost lansată, ieri, campania "Împreună pentru siguranţa ta", în cadrul căreia oamenii legii vor încerca să se apropie mai mult de cetăţeni.

Evenimentul a fost deschis de carabinierii din batalionul cu destinație specială “Scorpion”, care au simulat o operaţiune de reţinere a infractorilor.

"Noi am demonstrat procedee de luptă corp la corp care fiecare cetăţean din Republica Moldova trebuie să ştie să se apere", a spus comandantul adjunct al batalionului "Scorpion", Lilian Bostan.

Tot pentru sătenii din Costeşti a cântat orchestra Ministerului de Interne, după care Plutonul de Cavalerie a prezentat un spectacol pe cai.

Localnicii au avut posibilitatea să se întreacă cu poliţiştii din Ialoveni la diverse competiții sportive. Sătenii din Costeşti s-au dovedit a fi mai puternici.

Au avut parte de distracţie şi copiii din sat, care au primit îngheţate gratuite şi au testat echipamentul poliţiştilor.

"Am informat cetăţenii cum să procedeze în diferite situaţii de risc. Cunoaşteţi cu toţii că suntem pentru siguranţa cetăţenilor din localităţile noastre", a afirmat şeful IP Ialoveni, Pavel Damaschin.

În cadrul campaniei, în localitate a fost deschis un cort, unde sătenii pot veni ca să denunţe o încălcare sau o infracţiune.

Campania "Împreună pentru siguranţa ta" urmează să fie lansată şi în alte localităţi din ţară.

Lasă un comentariu