Rusia respectă şi pune în practică Acordul de pace în estul Ucrainei. Serghei Lavrov s-a întâlnit cu Donald Trump, în SUA

Embed:

Rusia respectă şi pune în practică Acordul de pace în estul Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de preşedintele american, Donald Trump, în cadrul întrevederii pe care a avut-o, ieri, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Liderul de la Casa Albă a mai adăugat că Statele Unite vor continua să se implice în rezolvarea conflictului din Donbass. Cei doi oficiali au discutat şi despre relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Washington.

"M-am convins că demnitarii din administraţia lui Trump, în special preşedintele şi secretarul american de stat, sunt oameni de cuvânt care vor să colaboreze", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

La întrevedere, Serghei Lavrov şi Donald Trump au stabilit să poarte negocieri în privinţa războiul din Siria. Întâmplător sau nu, întâlnirea şefului diplomaţiei ruse cu preşedintele american a avut loc în aceeaşi zi în care Trump l-a demis pe şeful FBI, James Comey, cunoscut pentru declaraţiile sale anti-Rusia.

Săptămâna trecută, Comey a spus că Federația Rusă reprezintă cel mai mare pericol din lume. Întrebat de jurnalişti despre concedierea şefului FBI, Serghei Lavrov a făcut glume.

În urma anunţului făcut de Trump, o jurnalistă de la postul tv american CBS l-a întrebat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, dacă Moscova ar fi implicată în demiterea lui Comey.

"Nu suntem implicaţi. Preşedintele Trump acţionează în concordanţă cu legea şi Constituţia. Cum am putea fi implicaţi? Nu vedeţi, mă pregătesc să joc hochei cu amatorii?!", a spus preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a declarat că l-a concediat pe James Comey ca să restabilească încrederea oamenilor în FBI. Prima întâlnire dintre liderul american şi omologul său rus, Vladimir Putin, va avea loc în luna iulie, la Summitul G20 din Germania. 

Lasă un comentariu