Mai are o şansă la viaţă. Magistraţii din Marea Britanie reexaminează cazul lui Charlie

Embed:

Charlie, bebelușul bolnav din Marea Britanie care urma să fie deconectat de la aparatele care-l menţin în viaţă, mai are o şansă. Magistraţii englezi, care anterior au interzis transportarea micuţului în străinătate, reexaminează cazul. Asta după ce un spital din Vatican a anunţat că are un tratament experimental, care ar putea salva copilul.

"Înainte de prima şedinţă de judecată erau doar doi medici care ne susţineau. Este vorba despre unul din Statele Unite şi unul din Spania. Acum avem, însă, sprijinul a doi medici din SUA, doi din Spania, doi din Italia şi unul din Marea Britanie. Sper că judecătorii îi vor asculta şi vor înţelege că îi pot oferi o şansă la viaţă lui Charlie", a spus mama lui Charlie, Connie Yates.

Anterior, şi un spital din Statele Unite a anunţat că este pregătit să trimită medicamente la clinica în care este internat micuțul. Charlie Gard are doar 11 luni și suferă de o boală genetică extrem de rară. Copilul nu aude, nu vede şi nu se poate mişca şi înghiți.

Părinţii cer cu disperare ca bebelușul să fie supus unui tratament experimental, însă Instanțele din Regatul Unit au interzis transportarea copilului peste hotare, deoarece medicii britanici susțin că micuțul nu mai poate fi salvat.  

Mai mult, aceştia intenționau să-l deconecteze de la aparate, însă după ce povestea lui Charlie a ajuns și în atenția președintelui american, Donald Trump, și a lui Papa de la Roma, procedura a fost amânată.

Lasă un comentariu