Mai puţină birocraţie. Șeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean promite servicii mai ieftine şi mai accesibile

Embed:

Gata cu statul la coadă pentru obţinerea actelor de identitate sau a certificatelor cadastrale. Autorităţile promit simplificarea procedurilor de obţinere a documentelor şi micşorarea termenului de eliberare a acestora.

Mai mult, şeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean, promite şi eliminarea unui set de acte, solicitate anterior de instituţiile publice, pentru a avea mai puţină birocraţie şi corupţie în sistem. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu realizat de Alexei Lungu.

"Cât de reuşit este proiectul Ghişeul Unic, ţinând cont de primul ghişeu deschis la Străşeni", a spus jurnalistul PRIME, Alexei Lungu.

"Proiectul Ghişeul Unic este un proiect cu un feedback foarte bun. Cetăţenii nu mai cheltuie timp, o zi, două, trei şi nu chletuie mulţi bani. La 30 de zile preţul este de 110 lei", a menționat şeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

"Tot timpul a fost o problemă pentru cetăţean să stea la coadă. Cum aţi soluţionat acest punct", a afirmat jurnalistul PRIME, Alexei Lungu.

"Sunt mai multe instrumente pentru a soluţiona problema aceasta, să nu fie cozi în birourile noastre", a precizat şeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

"Cum ați rezolvat partea corupţiei", a întrebat jurnalistul PRIME, Alexei Lungu.

"Sunt mai multe instrumente de stimulare pentru eliminarea birocraţiei şi a corupţiei într-un final", a declarat şeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

"Guvernările precedente au cheltuit bani nebuni pe e-Guvernare, pe transformarea serviciilor obişnuite pe servicii electronice. Când cetăţeanul nu va mai trebui să vină nici măcar la Ghişeul Unic pentru a obţine un certificat", a zis jurnalistul PRIME, Alexei Lungu.

"Noi din 2006 am început o serie de servicii care şi-l doreşte", a mai adăugat şeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

"Vreau să revin la discuţia despre cozi. O clădirea de aici de alături, de pe Alexandru cel Bun, are mereu oameni care stau la coadă. Oameni nemulţumiţi care stau o oră, două. Să rămână fără acte, să vină a doua zi", a spus jurnalistul PRIME, Alexei Lungu.

"Venim şi aici cu soluţii, ne străduim ca acest fenomen să fie redus la minim", a precizat şeful Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

Lasă un comentariu