Maia Sandu nu ştie încă dacă va susţine candidatura lui Andrei Năstase pentru funcţia de primar al Capitalei

Embed:

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, nu a decis, deocamdată, dacă va susține candidatura partenerului său politic Andrei Năstase la alegerile locale din Capitală. Într-o emisiune de la un post tv privat, Sandu a menționat, aseară, că formaţiunea sa a comandat un sondaj pentru a afla părerea membrilor PAS. Reacţia partidului Demnitate şi Adevăr, condus de Năstase, nu s-a lăsat aşteptată.

La doar câteva minute după declaraţia făcută de Maia Sandu, vicepreşedintele partidului DA, Alexandru Slusari, a criticat anunţul pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a declarat că PAS va decide dacă îl va susține pe Andrei Năstase sau va înainta propriul candidat abia după ce va fi încheiat sondajul.

"Am făcut un chestionar și l-am expediat la 2.000 de oameni. Un chestionar cu toate opțiunile pentru această decizie și vrem să vedem, sperăm să avem multe răspunsuri, cel puțin în rândul membrilor din Chișinău care au poștă electronică. Așteptăm să vedem care vor fi rezultatele acestui chestionar. Nu avem unde să ne grăbim, încă nu a fost anunțată data de către Comisia Electorală Centrală", a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

Anterior, liderul PAS a menționat că a aflat despre faptul că Năstase va candida la alegerile locale din presă și nu a fost anunțată de Partidul DA.

Îndată după emisiunea la care Sandu a anunţat despre sondaj, vicepreşedintele partidului Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a criticat declaraţia liderului PAS pe pagina sa de Facebook. Slusari a scris că, dacă la prezidenţiale Platforma DA ar fi chestionat toţi membrii săi, atunci Andrei Năstase ar fi trebuit să participe în scrutin, în paralel cu Maia Sandu. Slusari a menţionat că, în 2016, formațiunea din care face parte a dat dovadă de responsabilitate politică.

Aceasta nu este prima dată când cele două partide nu pot ajunge la un consens. În toamna anului trecut, Năstase a anunțat că i-a propus Maiei Sandu să participe împreună la scrutinul parlamentar din acest an, formând un bloc electoral. Liderul PAS a declarat atunci că va lua o decizie mai târziu, dar așa și nu a făcut niciun anunţ. De asemenea, în campania prezidențială din 2016, în presă au apărut înregistrări audio, în care Năstase și Alexandru Slusari o critică pe Maia Sandu. Cei doi s-au arătat nemulțumiți de faptul că americanii o susțin și speculau că ea ar fi candidatul liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Între timp, președintele ţării, Igor Dodon, a făcut glume pe seama lui Andrei Năstase, care a anunțat că va candida la funcția de primar al Capitalei, fără să aștepte ca membrii Comisiei Electorale Centrale să anunțe data când va avea loc scrutinul. Instituția va lua această decizie lunea viitoare.

Membrii partidului DA au decis să-şi înainteze liderul la congresul formaţiunii, care a avut loc săptămâna trecută. Andrei Năstase a anunţat că se va înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, fără a ajunge la un consens cu partenera sa politică Maia Sandu.

Lasă un comentariu