Maia Sandu, Vladimir Voronin, Andrei Năstase și Renato Usatîi: Ieri - dușmani, astăzi - cu interese comune

Embed:

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, şi preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care pe timpuri erau duşmani, au devenit acum aliaţi. Ei au semnat o declaraţie comună, prin care s-au arătat împotriva introducerii votului uninominal şi, în special, a prevederii privind dreptul cetățenilor de a demite deputații prin referendum.

"Ce a fost ea în viaţa ei. Ce-o făcut Maia Sandu? Cine o ştie ce capacităţi are, ce ştie ea? Dar cum a nimerit ea ministrul Educaţiei? Da ce a făcut ea fiind ministrul Educaţiei? Le-a băgat fetelor sub fuste videocamere la bac. Maia Sandu o să fie condusă, cum este condusă toţi ultimii ani Republica Moldova din exterior", a spus preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a făcut această declaraţie anul trecut, în timp ce Maia Sandu candida la funcţia de şef al statului.

"Marusea asta Sandu. Dacă ea, fără de nici un fel. Măcar să-i tremure ceva. A închis peste 400 de școli, grădiniţe, internate. A aruncat copii orfani în stradă? Ea emoții să aibă?", a menționat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

În replică, Maia Sandu spunea atunci că faptul că PCRM nu o agreează este un compliment pentru ea şi nu o surprinde. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, Sandu a declarat că atitudinea negativă a comuniştilor față de reformele pe care le-a promovat în educație este explicabilă.

Mai devreme, în 2015, liderul PAS a scris într-o postare pe Facebook că "Nu a declarat niciodată că susţine o alianţă cu partidul comuniştilor şi că nu crede că PCRM poate deveni un partener serios în procesul de integrare europeană".

Decizia Maiei Sandu de a semna o declaraţie comună cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a nemulţumit mai mulţi internauţi, care au criticat liderul PAS.

Lasă un comentariu