Mandat prelungit. Bolboceanu va mai sta în arest preventiv încă 30 de zile

Embed:

Mandatul de arestare a fostului deputat Iurie Bolboceanu a fost prelungit cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de judecătoria Chişinău. Fostul ales este învinuit de spionaj și trădare de patrie şi riscă până la 20 de ani de închisoare. 

Potrivit procurorilor, fostul parlamentar a fost racolat în toamna anului 2016 de Direcția Informații a Ministerului Rus al Apărării, cunoscută şi ca Serviciul de spionaj extern.

Scopul lui Bolboceanu era să culeagă şi să livreze informații de interes național, cum ar fi date privind strategii naţionale importante şi date personale ale unor înalţi funcţionari. De asemenea, fostul deputat oferea informaţii despre acţiunile de realizare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar şi despre planurile legislative ale formaţiunilor de la guvernare.

Bolboceanu, care era remunerat cu sume fabuloase pentru acţiunile sale, a fost încătușat în luna martie, chiar în timp ce transmitea niște dosare agentului sub acoperire, ataşat al Ambasadei Rusiei la Chişinău, care a fost expulzat din ţară împreună cu alţi 4 diplomaţi ruşi la sfârşitul lunii mai.

Procurorii au stabilit că întâlnirile dintre Bolboceanu și agentul sub acoperire aveau loc o dată în lună şi se realizau cu măsuri speciale de conspirație.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul lui Bolboceanu va avea loc în luna septembrie.

Lasă un comentariu