MARELE FESTIVAL INDIAN la Chișinău. Ce surprize au pregătit organizatorii evenimentului pentru oaspeți

Embed:

India s-a mutat pentru câteva zile într-un centru comercial din Capitală, unde se desfăşoară Marele festival indian din Moldova! Oaspeţii evenimentului pot afla despre cultura acestei ţări şi pot gusta din bucatele tradiţionale indiene.

Shubh din. Aceasta este formula de salut în Hindi, una dintre limbile oficiale din India.

Atmosfera seamănă cu o scenă desprinsă dintr-un film Bollywood-ian. Şi asta deoarece gazdele evenimentului sunt îmbrăcate în haine tradiţionale indiene, iar pe fundal se aude muzică indiană.

Am încercat şi noi să aflăm mai multe despre această cultură. Pe frunte, de exemplu, am desenat un Bindi, care este purtat atât de femei, cât şi de bărbaţi. Acest punct roşu are o conotaţie religioasă şi este considerat al treilea ochi sau ochiul magic.

În societate, însă, acesta arată că femeia sau bărbatul care îl poartă este căsătorit, respectiv are practic acelaşi rol ca şi verigheta.

Cei care vor veni în acest centru comercial pentru a participa la festival vor avea posibilitatea să guste şi din bucatele tradiţionale indiene.

Marele festival indian din Moldova a început pe 12 aprilie şi va fi deschis pentru vizitatori până în data de 29 aprilie.

Lasă un comentariu