Mark Zuckerberg a dat explicaţii în faţa Congresului american în scandalul Cambridge Analytica și în dosarul implicării Rusiei. Ce a spus acesta

Embed:

Cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a dat explicaţii în faţa Congresului american în scandalul Cambridge Analytica și în dosarul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA. Zuckerberg a dat asigurări că Facebook depune eforturi pentru a proteja informațiile cu caracter personal ale utilizatorilor săi.

Cele mai recente informaţii arată că la nivel mondial peste 87 de milioane de conturi au fost afectate, iar 70 de milioane dintre acestea sunt din Statele Unite. Facebook a trimis deja mesaje utilizatorilor ale căror date personale au fost folosite ilegal.

În privinţa campaniei de dezinformare purtată de Rusia prin intermediul Facebook, compania a estimat că 126 de milioane de utilizatori au primit mesaje din partea organizaţiilor de propagandă ruse. Facebook a deschis o anchetă internă pentru a afla câți bani a primit compania din partea rușilor.

"Știm că firma rusă Agenția de Cercetare pe Internet a postat reclame în valoare de cel puțin 100 de mii de dolari. Nu pot spune însă că am identificat toți actorii străini implicați. Din această cauză, nu pot spune că aceștia sunt toți banii pe care i-am primit de la ruși, dar atât am găsit până acum", a spus cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Între timp sute de mii de conturi false deschise de entităţi din Rusia au fost şterse de Facebook. Astăzi, Mark Zuckerberg va apărea din nou în fața Congresului american.

Scandalul în care este implicat Facebook a dus la scăderea iniţială a acţiunilor cu 11 procente, deşi între timp cotaţia şi-a mai revenit şi a recuperat din pierderi. În ciuda mişcării DELETE FACEBOOK, lansată luna trecută, numărul utilizatorilor a rămas relativ constant.

Printre cei care şi-au şters contul ca urmare a scandalului Cambridge Analytica se numără şi Elon Musk. El a şters de pe reţeaua de socializare atât contul personal, cât şi paginile companiilor pe care le deţine, Tesla şi Space X.

Lasă un comentariu