MARŞUL SOLIDARITĂŢII. Zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a promova egalitatea de gen

Embed:

Ziua Femeilor a fost marcată, astăzi, de proteste, care au avut loc în mai multe ţări din lume. În Moldova, câteva organizații neguvernamentale au organizat un marș al solidarității la Chișinău, prin care şi-au propus să promoveze egalitatea de gen.

Manifestaţii similare au avut loc și în Spania, Filipine și Hong Kong, unde feministele au cerut ca femeile să nu mai fie privite prin prisma stereotipurilor.

La Chişinău, zeci de persoane s-au adunat în fața unui centru comercial din sectorul Centru şi au mers pe jos pe bulevardul Ștefan cel Mare până în scoarul Teatrului de Operă și Balet. Manifestanții spun că au ieșit în stradă pentru a se solidariza cu femeile care sunt discriminate la locul de muncă sau în societate.

Aproape 200 de proteste au fost organizate şi în marile orașe din Spania. La Madrid, sute de femei au ieşit în stradă încă în ajun de 8 martie și au făcut apel la o grevă generală de 24 de ore, pentru a atrage atenţia asupra egalităţii de gen.

Participantele la miting au venit cu tigăi, oale şi tacâmuri şi au cerut salarii egale cu cele ale bărbaţilor şi combaterea violenţei împotriva femeilor.

Manifestaţii similare au fost organizate şi în capitala Filipinelor, Manilla, unde sute de activiste au mărşăluit prin centrul oraşului. 

Protestatarele i-au reproşat preşedintelui filipinez că a ajuns la putere datorită voturile femeilor, ale căror drepturi a promis că le va respecta, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

Şi emigrantele care muncesc în Hong Kong au marcat 8 martie printr-un protest. Străinele care îngrijesc de bătrâni s-au plâns de condiţiile de muncă.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care legislaţia din Hong Kong nu prevede un număr maxim de ore lucrate pe zi.

Potrivit statisticilor, în Hong Kong sunt peste 350 de mii de femei venite din Filipine şi Indonezia, care îngrijesc vârstnici.

Lasă un comentariu