"Mărţişor"-ul contrastelor

Embed:

"Mărţişor"-ul contrastelor. Asta promit organizatorii tradiţionalului Festival Internaţional de Muzică "Mărţişor" care a ajuns la cea de-a 50-a ediţie. În premieră, în acest an, publicul va fi delectat cu piese de diferite genuri. Astfel, stilurile populare şi clasice vor fi combinate cu cele moderne, cum ar fi rockul şi jazz-ul. Pe scenă vor evolua cunoscuţi interpreţi printre care Ştefan Bănică Junior din România şi cântăreţul de operă şi muzică pop din Italia, Alessandro Safina.

La Filarmonica Naţională repetiţiile pentru concertul de deschidere a festivalului "Mărţişor" sunt pe ultima sută de metri. I-am surprins în scenă şi pe soţii Costi şi Corina Burlacu.

Organizatorii promit că ediţia din acest an va fi una a contrastelor.

"Momentul distinct al acestui festival este varietatea de genuri pe care o abordăm în acest an, mă bucur să vă spun că vom avea o gamă extraordinar de largă de la jazz, folk și mix-urile și fusion-urile între ele, pana la muzica clasică", a menționat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Cântăreţul de operă, Mihai Munteanu spune că este printre puţinii care a participat practic la toate ediţiile festivalului. El nu a ezitat să facă şi glume.

La eveniment vor participa cunoscuţi interpreţi din 11 ţări,printre aceştia se numără Ştefan Bănică Junior din România, dar şi cântăreţul italian de operă şi muzică pop, Alessandro Safina.

De asemenea, iubitorii de jazz vor avea parte de un concert inedit al renumitei orchestre a lui Oleg Lunstrem din Rusia.

Spectacolele vor avea loc la Sala cu Orgă, Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" şi Palatul Naţional "Nicolae Sulac". Concomitent, vor fi organizate concerte şi alte 17 reprezentaţii în mai multe raioane din ţară. Preţul unui bilet, variază între 50 şi 400 de lei.

Sursa Foto: ziarulnational.md

Lasă un comentariu