Mărturia unui killer: Grigore Caramalac a comandat omorul lui Vlad Plahotniuc

Embed:

Unul dintre cei care au comandat asasinării liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care se ascunde la Moscova. Anunţul a fost făcut, astăzi, de procurorii pentru Cauze Speciale, care au precizat că unii dintre cei opt indivizi arestaţi în ţara noastră au depus mărturii în acest sens.

Potrivit lor, al doilea comanditar este deţinut, în prezent, într-un penitenciar din Moldova. Anchetatorii au evitat să spună despre cine este vorba, dar au menţionat că suma finală care urma să le fie achitată presupuşilor killeri pentru executarea crimei depăşeşte un milion de dolari.

"Ieșind din audierea unuia dintre organizatorii principali a infracțiunii respective, acesta l-a indicat pe unul dintre comanditarii asasinatului și anume pe Grigore Caramalac care la moment se află în Moscova", a afirmat procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc.

Caramalac, alias Bulgaru, care este şi cetăţean rus, are statut de învinuit şi va fi citat de către procurori. El va fi anunţat în căutare internaţională, cu solicitarea unui mandat de arestare, dacă nu se va prezenta. Procurorii nu au dezvăluit identitatea celei de-a doua persoane care a comandat asasinatul, dar au precizat că este deţinută într-un penitenciar din ţara noastră.

Potrivit procurorilor, presupuşii asasini la comandă aveau două opţiuni pentru a săvârşi crima.

"Prima variantă a realizării planului viza împușcarea de pe o clădire adiacentă clădirii în care se afla ținta, în biroul de serviciu al lui.  Cea de-a doua modalitate discutată de către ei consta în împușcarea cu aceleași aruncătoare de grenade în automobilul în care se deplasa ținta", a spus procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc.

În urma percheziţiilor efectuate în locuinţa închiriată de indivizi au fost găsite patru aruncătoare de grenade. Două dintre ele sunt de producţie rusească şi au fost aduse din Kiev.

"Acest tip de armament este folosit pentru distrugerea blindajelor, de asemenea pentru nimicirea forțelor vii din interiorul acestora. În cazul edificiilor, clădirilor, poate duce la distrugerea semnificativă a acestora sau chiar la distrugerea completă", a menționat şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Ion Iachimov.

Tentativa de asasinare a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, a fost dejucată, pe 7 aprilie, de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră, împreună cu forţele de ordine din Ucraina. În total, în acest caz, au fost arestate 17 persoane, nouă în ţara vecină şi opt în Moldova.

Printre ei sunt şi ucraineni care au venit clandestin în ţara noastră. Un bărbat din Tighina, care i-ar fi ajutat să treacă ilegal graniţa, a fost arestat ulterior. Presupuşii killeri riscă până la 20 de ani de închisoare. 

Lasă un comentariu