Masacru într-o biserică din statul american Texas! 26 de oameni au fost ucişi, iar alţi 20 au fost răniţi

Embed:

Masacru în statul american Texas! 26 de oameni au murit, iar alţi 20 au fost răniţi după ce un individ înarmat a deschis focul într-o biserică baptistă. Atacul sângeros a avut loc în timpul unei slujbe. Printre victime se numără şi un copil de doar doi ani. Asasinul este un fost militar al Forţelor Aeriene Americane.

Persoanele rănite au fost transportate la spital în stare gravă. Atacatorul era îmbrăcat în negru şi purta vestă antiglonţ.

La ieşirea din biserică, atacatorul a fost rănit de un localnic care a deschis focul asupra lui. Chiar şi aşa, individul a reușit să fugă, dar, la scurt timp, a fost găsit mort în mașina sa. Numele atacatorului este Devin Kelley, un militar în vârstă de 26 de ani.

Presa americană scrie că, acum trei ani, el a fost concediat din Forțele Aeriene, după ce a fost vizat într-un dosar. Nu se ştie, deocamdată, ce acuzaţii i-au fost aduse.

Presa americană mai scrie că, în trecut, Kelley a fost profesor de religie şi voluntar la o altă biserică baptistă. Guvernatorul din Texas susţine că acesta este cel mai sângeros atac din istoria statului american.

"26 de oameni şi-au pierdut viaţa în acest atac. Nu ştim dacă numărul morţilor va creşte. Ştim doar că sunt prea multe victime", a zis guvernatorul statului Texas, Greg Abbott.

Preşedintele american, Donald Trump, a condamnat atacul.

"Ne rugăm pentru victimele acestui oribil atac şi suntem cu sufletele alături rudele lor. Actul de răutate s-a produs într-un loc în care oamenii au venit să se roage", a spus preşedintele SUA, Donald Trump.

În luna octombrie, 58 de oameni au murit în Las Vegas, după ce un individ a deschis focul asupra spectatorilor care se aflau la un concert. Atacul a fost calificat de autorităţi drept cel mai grav incident armat din istoria modernă a SUA.

Lasă un comentariu