Masacru la o petrecere. Nouă oameni, printre care un moldovean, ucişi în Rusia

Embed:

Un moldovean şi soţia sa, originară din Federaţia Rusă, au fost împuşcaţi mortal, în timpul unei petreceri pe care au dat-o la vila lor din localitatea Redkino, din regiunea rusă Tveri.

Tragedia s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce gazdele şi oaspeţii lor au consumat alcool. La un moment dat, între petrecăreţi s-a iscat o ceartă, iar unul dintre invitaţi a ucis nouă oameni, printre care proprietarii vilei. 

Ion Zagorneanu avea 49 de ani şi era originar din raionul Teleneşti. Acum 20 de ani, el a plecat în Rusia, unde şi-a întemeiat o familie. Recent, soţii Zagorneanu şi-au cumpărat o vilă, unde, weekendul trecut, au dat o petrecere la care au invitat mai mulţi prieteni, dar şi electricianul din sat pe care l-au cunoscut acum o lună.

După ce au băut, între electrician şi ceilalţi petrecăreţi s-a iscat o dispută. Supărat, bărbatul a plecat acasă, dar s-a întors cu o puşcă de vânătoare şi a deschis focul asupra oamenilor care se aflau la masă. Sora moldoveanului ucis este şocată de cele întâmplate.

"A rămas fiul lor, Vitalie, în vârstă de 21 de ani. Trebuiau să vină în august acasă, ca să sărbătorim a 50-a aniversare a fratelui meu. Îi aşteptam pe toţi", a menționat sora victimei, Vera Zagorneanu. 

Femeia va pleca, mâine, în Rusia, pentru a participa la funeraliile fratelui său.

"Parcă sunt într-un film de groază sau unul de acţiune. E ca un vis urât. Fiul lui este şocat. Poliţiştii nu i-au permis nici măcar să fie prezent la recunoaşterea corpurilor. Se temeau să nu-şi iasă din minţi", a afirmat sora victimei, Vera Zagorneanu.

Potrivit poliţiei ruse, în urma atacului a supravieţuit doar o tânără, în vârstă de 21 de ani, care s-a ascuns în casă şi a reuşit să cheme poliţia.

"A venit un nebun şi, pur şi simplu, i-a împuşcat pe toţi. A intrat şi a ucis mai întâi un cuplu, după care o bătrână de 92 de ani, veteran de război, iar eu am reuşit să mă ascund sub plapumă. Am avut noroc, deşi el a intrat de două ori în cameră", a spus supravieţuitoarea atacului, Marina.

Când au ajuns la locul masacrului, poliţiştii l-au surprins pe asasin, în timp ce aranja cadavrele într-un rând. Individul a fost arestat şi riscă detenţie pe viaţă.

Lasă un comentariu