Meci amânat de terorişti. Doi suspecţi în cazul atacului care a vizat echipa Borussia Dortmund

Embed:

Exploziile de aseară, care au vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, ar fi fost provocate de adepţii grupării teroriste Statul Islamic. Este versiunea de bază verificată de anchetatorii germani, care au găsit trei scrisori cu acelaşi text, în apropierea locului unde s-au produs deflagraţiile. Forţele de ordine au doi suspecţi în acest caz, unul dintre care a fost deja arestat, dar nu dau, deocamdată, detalii despre identitatea lor.

Potrivit presei germane, în textul biletelor găsite se face referire la atacul cu un camion, comis în timpul târgului de Crăciun din Berlin. Un reprezentant al Procuraturii Federale a declarat că în scrisori, atacatorii ar fi cerut închiderea bazei militare a Forţelor aeriene ale Statelor Unite şi NATO din Germania şi scoaterea din uz a avioanelor de luptă Tornado.

Autocarul care transporta, ieri, echipa Borussia Dortmund spre stadion a fost vizat de trei explozii, provocate de bombe artizanale, care au fost ascunse pe marginea drumului.

"Dispozitivele erau confecţionate din cuie metalice, care au străpuns un scaun din autocar. Este mare noroc că nu s-a întâmplat nimic grav", a spus purtătorul de cuvânt, Procuratura Federală, Germania, Frauke Koehler.

În urma deflagraţiilor, două persoane au fost rănite. Un poliţişt pe motocicletă care mergea în faţa autocarului s-a ales cu răni uşoare. Iar fundaşul Borussiei, Marc Bartra, s-a ales cu o mână fracturată şi a fost operat.

"Când am vorbit cu Marc, era încă foarte speriat. Ne-a povestit că a auzit o bubuitură puternică, o explozie, apoi a început să-l doară capul şi mâna. Cineva a strigat că toţi trebuie să se culce la podea. Asta a făcut şi el", a zis tatăl lui Marc Bartra, Jose Bartra.

Meciul pe care Borussia Dortmund urma să-l joace cu AS Monaco a fost amânat pentru această seară. Ministrul german de Interne a declarat că numărul poliţiştilor care vor asigura paza pe stadion a fost mărit.

Meciul dintre Monaco şi Borussia din Liga Campionilor se dispută în aceste momente şi poate fi urmărit, în direct, la Canal 3.

Lasă un comentariu