Medalii pentru gimnaste. 200 de fetiţe au participat la Campionatul Internaţional de gimnastică artistică în grup, organizat la Chişinău

Embed:

Aproape 200 de fetiţe şi-au demonstrat astăzi talentul în cadrul Campionatului Internaţional de gimnastică artistică în grup, organizat la Chişinău. Acest tip de sport devine tot mai popular în Moldova, iar alături de gimnastele noastre au evoluat şi cele din România. 

La concurs a participat şi echipa Gloria Kids, cea care în octombrie a obţinut două medalii la competiţiile internaţionale din cadrul Campionatului European la gimnastică artistică din oraşul Sofia, Bulgaria. Şi la Chişinău fetele a obţinut locul I la categoria de vârstă
6-8 ani.

"Mi-a plăcut, tare bine. -Ce ai făcut? - Am făcut şpagat, roata, podeţul răsturnarea", a spus participanta Taisia Petrov.

Chiar dacă sunt mici, gimnastele au deja aspiraţii mari.

Pe primul loc la categoria de vârstă de 12-14 ani s-a situat echipa Gloria Style. Adolescentele vor reprezenta ţara noastră la Campionatul European, care se va desfăşura în mai 2018  în Estonia.

"Dorim mai mult dar suntem mulţumite de toate succesele noastre,suntem o grupă ne iubim una pe alta, ne susţinem mereu. Dorim anul viitor ceva mai mult, mai mare. - Dar ce vreţi? - Campionatul European sau Mondial deja depinde de noi cum o să lucrăm", a spus participanta Daniela Gherciu.

"Ne antrenăm în fiecare zi aproape, ne antrenăm câte patru ore şi suntem mulţumite de rezultatele noastre", a spus participanta Lidia Dormenco.

Părinţii spun că acest gen de sport este costisitor, dar merită toţi banii.

Din juriul au făcut parte  opt profesionişti în domeniu din Moldova, România şi Rusia. 

"Toţi câştigătorii de astăzi au dreptul să participe anul viitor la campionate internaţionale, campionatul European sau Mondial. Această competiţie a fost foarte importantă pentru Republica Moldova", a afirmat preşedintele Federaţiei de Gimnastică Artistică, Moldova, Oxana Mahalciuc.

La Campionat au participat 33 de echipe din Moldova şi România.

Lasă un comentariu