Medicii de la IMC neagă toate acuzațiile. Administrația instituției susţine că ar fi consultat copilul

Embed:

Medicii de la Institutul Mamei și Copilului, acuzați de indiferență de către o mamă din Capitală, dezmint declarațiile femeii precum că nu i-ar fi consultat copilul și au refuzat să îl interneze.

Administrația instituției susţine că baieţelul, în vârstă de doi ani, a fost totuşi supus unui control medical, care ar fi arătat că micuţul nu prezenta febră înaltă și nu avea nevoie de spitalizare. 

"Asistenta medicală a verificat temperatura corpului pacientului. Pacientul minor nu prezenta semne de deshidratare și de dereglări respiratorii. Acesta era activ.Medicul de gardă a apreciat starea pacientului ca fără pericol pentru viață, iar acordarea asistenței a fost indicată în instituția medicală responsabilă în municipiu", a declarat purtătorul de cuvânt al IMC, Steluța Andrei.

Ieri, o mamă din Capitală s-a plâns de indiferența medicilor de la Institutul Mamei şi Copilului, care ar fi refuzat să-i fiul ce prezenta febră înaltă şi vomă. Femeia a declarat că medicii și-ar fi motivat gestul prin existenţa unui ordin al Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia micuţul trebuia dus la un spital municipal şi nu la unul republican.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a deschis o anchetă în acest caz.

Lasă un comentariu