Menu

Medicul pediatru Mihai Stratulat, invitat la Prima Oră. Acesta a explicat pas cu pas cum tratăm corect enterovirozele la copii (VIDEO)

Acum o zi a făcut o postare pe Ask a doctor, ds un nou val de enteroviroze: copiii vomita, apare febra și diareea.

Începe cel mai des cu voma, care se repetă des în prima zi, în a doua zi este mai rară, în a treia zi și mai rara, iar în a patra zi, practic dispare voma în primele 72 ore de la debut mai apare febra și diareea. Cam așa evoluează această boală!

Ce facem?

1. Rehidratăm corect copilul (mai ales când sunt toate 3 simptome: voma, febra, diaree) cu soluție de rehidratare orala: Rehidron sau Borjomi degazată (apa alcalina cu aceiași electroliți ca Rehidron): 10-15ml fiecare 15-20min (dăm frecvent și câte puțin, cantitățile mari de lichide sau mâncare o să le vomite) - până la dispariția simptomelor.

2. În cazul în care copilul refuză să mănânce și devine apatic, somnent: diluăm Borjomi degazată (în acest caz este mai preferabil decât Rehidron) 1:1 cu Glucoza 5% și administrăm la fel ca în punctul 1 (organismul uman își face energie din glucidele din hrana pe care o mănâncă, iar dacă nu primește hrană, își face energie din propriile lipide, astfel apar corpii cetonici în organism ce agravează starea copilului), astfel scădem acidoza metabolica din sange și dăm energie organismului - până la dispariția simptomelor.

3. Administrăm preparate de Zinc pentru tratarea diareei cu doza: 6luni: 20mg Zn/zi - 7-14 zile.

4. Scădem febra >38°C.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.