Membrii Guvernului și ai Parlamenului nu vor participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate

Embed:

Membrii Guvernului și ai Parlamenului nu vor participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată pentru mâine de președintele Igor Dodon. Decizia a fost anunțată de președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Unul dintre motive este că subiectele incluse pe ordinea de zi nu țin de competența acestui forum. Mai mult, ședința a fost convocată în ziua în care se știa că primele persoane din stat sunt plecate peste hotare.

"Din nou, președintele Dodon aruncă în presă detalii privind agenda ședinței acestui Consiliu și uită să le comunice detalii despre această agendă participanților la acest Consiliul Suprem de Securitate. Am luat împreună cu colegii o decizie să recomandăm membrilor Guvernului și a Parlamentului, participanți la acest Consiliu, să nu participe la acest forum", a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, insistă că ședința va avea loc, iar ordinea de zi a fost expediată membrilor Consiliului acum câteva săptămâni. Acesta mai afirmă că reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului, care au obiecții pot să se prezinte la ședință pentru a le anunța.

Printre subiectele care figurează pe ordinea de zi se numără declarația miniștrilor de externe ai țărilor membre UE, făcută în cadrul ședinței Consiliului Afacerilor Externe cu privire la situația din Republica Moldova, dar și legea care vine să combată propaganda străină. La fel, se propune spre discuţii declarațiile de unire aprobate de mai multe localități din țară și măsurile care vor fi întreprinse de instituțiile de drept în acest sens.

Lasă un comentariu