Menu

Microbii din pernele cu pene

Praful, acarienii, mirosurile neplăcute, toate pot fi factori care atentează la sănătatea și la confortul familiei. Printre locurile unde se acumulează foarte mult praf și microbi din cauza umezelii și căldurii sunt pernele. De aceea, trebuie curățate la timp.

De-a lungul timpului, pernele, mai ales cele din pene adună praf și transpirație care duc la dezvoltarea microbilor și a acarienilor. Anume ei sunt vinovați de problemele respiratorii, alergii și de afecțiunile de la nivelul pielii. Curățarea pernelor este eficientă atunci când o fac specialiștii.

Metoda de curățare este uscată și se efectuează cu ajutorul unei mașinării speciale. Coșul pernei se înlocuiește cu unul nou, în primul rând pentru că este murdar, iar în al doilea, din cauza tehnologiei.

Pene sunt dezinfectate cu ajutorul unei lămpi de cuarț și suflate astfel încât să-și recapete forma de altădată. Cea mai grea metodă de curățare se aplică în cazul celor ortopedice.

De multe ori pe lângă acarieni, bacterii și alți "oaspeți" nepoftiți, prin pernă se strecoară și alte obiecte, de care nici nu bănuiți.

Pentru procedura de curățare trebuie să achitați între 60 și 90 de lei în funcție de dimensiunile pernei. Iar la cerere, acestea pot fi redimensionate din mari în mai mici.

Expunerea la soare și scuturarea pernelor, așa cum se făcea pe timpuri nu este la fel de eficientă. Dar faceți și asta cât mai des. Nu de alta, dar un somn liniștit poate fi și curat.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.