Micul "milionar" de la Dumbrăveni. Vise realizate după participarea la emisiunea DA sau NU

Embed:

Şi-a dorit enorm un televizor nou pentru familia sa, iar după ce a participat la emisiunea DA sau NU de la PRIME, dorinţa sa a devenit realitate. Vorbim despre Ionuţ Rotaru din satul Dumbrăveni, raionul Soroca, protagonistul ediţiei speciale de Revelion. Atunci, familia băiatului a câştigat 9 mii 500 de lei, iar un sponsor le-a oferit un cec în valoare de 100 de mii de lei. Cum a  investit banii familia Rotaru, aflaţi din reportajul ce urmează. 

Înghesuiţi pe un pat mic, dar cuminţi şi modeşti, membrii familiei Rotaru, părinţii şi cei 9 copii, privesc acum televizorul nou. Este mare şi color, aşa cum şi-a dorit Ionuţ.

"După ce a luat banii din emisiune, a doua zi s-a dus şi a cumpărat televizor, tata", a spus elevul Ionuț Rotaru.

Acum o lună, băiatul a trimis o scrisoare emoţionantă pe adresa emisiunii DA sau NU, în care scria că îşi doreşte un televizor nou, întrucât cel de acasă era vechi. Pentru visul lui Ionuţ au jucat trei vedete PRIME şi au câştigat 9 mii 500 de lei. Surpriza cea mare a venit însă din partea unui sponsor, care i-a dăruit un cec în valoare de 100 de mii de lei. De atunci, Ionuţ s-a ales şi cu o poreclă.

"Am fost în oraş, la Soroca şi chiar lumea prin piaţă ne întâlnea şi ne spuneau: dvs sunteţi eroii de la DA sau NU", a zis locuitorul satului Dumbrăveni, Veaceslav Rotaru.

Din banii obţinuţi, familia Rotaru a cumpărat televizorul, două telefoane mobile, o pilă de tăiat lemne, un cuptor electric.

"Coacem pâine, plăcinte, bulci. Niciodată nu am crezut că aşa vis o să se împlinească la noi", a zis locuitoarea satului Dumbrăveni, Inga Rotaru.

Dar şi un motocultor. 

Restul banilor i-au lăsat în bancă, pentru studiile copiilor. Impresionaţi de modul în care familia Rotaru a cheltuit banii, sponsorii care le-au oferit cei 100 de mii de lei, le-au mai adus nişte daruri. 

"Am înţeles că mai aveţi nevoie de electrocasnice şi am hotărât să mai ajutăm un pic, să aveţi şi dvs. condiţii mai bune, să aveţi la ce pregăti mâncare, spăla copiii", a spus directorul general al unei companii farmaceutice, Vasile Cazacu.

Astfel, în casa lui Ionuţ a mai apărut un aragaz,o maşină de spălat rufe şi un laptop. Pentru a nu se certa, copiii au făcut un orar care indică orele în care fiecare dintre ei se poate folosi de calculator.

"Virgiliu primul, Nicolae al doilea şi eu al treilea", a afirmat elevul Ionuț Rotaru.

În timp ce copiii încearcă noile achiziţii, capul familiei ne povesteşte ce va face mai departe, pentru a-i întreţine pe cei nouă fraţi. Are cinci vaci şi planifică să-şi mai cumpere câteva.

"Sper că prin martie noi încă vreo 10 o să cumpărăm", a spus locuitoarea satului Dumbrăveni, Inga Rotaru.

Casa în care locuieşte familia Rotaru are aproape 100 de ani, iar părinţii şi cei nouă copii se înghesuie în două camere. Aceştia nu planifică, deocamdată, să-şi extindă locuinţa, întrucât toţi banii câştigaţi sunt folosiţi pentru întreţinerea familiei.

Lasă un comentariu