Mihai Ghimpu îi sare în apărare nepotului: Dosarul este unul politic, iar procurorii au comis încălcări grave

Embed:

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, sare în apărarea nepotului său, Dorin Chirtoacă, cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată. Politicianul susține că dosarul este unul politic şi procurorii au comis încălcări grave, atunci când l-au expediat în instanţă pe edilul Capitalei. 

Mihai Ghimpu afirmă că nepotul său nu a făcut cunoştinţă cu materialele dosarului, care a fost trimis deja în instanţă.

"Nu putem constata decât o gravă încălcare prevăzută de procuror prin transmiterea dosarului în judecată a Codului de procedură penală, care prevede dreptul învinuitului, bănuitului de a face cunoştinţă cu toate materialele dosarului",a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL.

Ghimpu a mai spus că arestarea lui Chirtoacă şi admiterea de către judecători a organizării referendumului privind demiterea edilului din funcţie nu este întâmplătoare.

El a solicitat ca experţii europeni în drepturile omului să monitorizeze procesul. Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari a declarat că nu comentează declaraţiile politice. Chirtoacă a fost trimis în judecată vinerea trecută, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi corupere pasivă în proporţii deosebit de mari. Iar procurorii au solicitat Consiliului Municipal să-l suspende din funcţie.

Potrivit anchetatorilor, licitaţia a fost organizată cu abateri grave, iar câştigătorul i-a oferit lui Dorin Chirtoacă cota de 26 la sută din capitalul firmei, pe care urma s-o împartă cu Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei transport a Primăriei Capitalei. În acelaşi caz este vizat şi viceprimarul Nistor Grozavu. Funcţionarul a declarat că a semnat contractul cu firma, care se angaja să amenajeze parcările cu plată în Chişinău, la indicaţia edilului.

Lasă un comentariu