Miniştrii vor fi învestiţi. Andrian Candu va semna decretul de numire în funcție

Embed:

Noii membri ai cabinetului de miniştri îşi încep de mâine activitatea. Aceştia urmează să depună jurământul în faţa şefului Legislativului Andrian Candu care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

Miniştrii desemnaţi urmează să depună jurământul aici, la Reşedinţa de Stat. Deşi în mod normal, aceştia ar trebui să-l depună în faţa preşedintelui ţării, mâine în locul lui Dodon va fi prezent şeful Legislativului Andrian Candu, care va semna şi decretele de numire ale noilor membri ai Guvernului.

Spicherul îi va lua locul preşedintelui după ce Curtea Constituțională a constatat că Igor Dodon este în imposibilitatea de aşi exercita funcţia deoarece acesta refuză să-şi îndeplinească obligaţiile constituţionale.

Dodon a respins de două ori candidaturile desemnate pentru funcţiile de miniştri deşi era obligat atunci când a primit repetat lista de la Guvern să semneze decretul de numire a acestora în funcţie.

Noul cabinet de Miniștri va avea șapte membri noi.

Printre aceștia se numără Alexandru Tănase, înaintat la funcția de ministru al Justiției, Chiril Gaburici - ministru al Economiei și Infrastructurii și Iurie Leancă, înaintat la funcția de viceprim-ministru al Integrării Europene.

Tot mâine, președintele Legislativului Andrian Candu va semna decretul privind promulgarea Legea privind modificarea și completarea Codului audiovizual. Modificările au menirea de a securiza spaţiul informaţional din ţara noastră.

Această lege a fost revotată de Parlament la sfârşitul lunii decembrie, după ce preşedintele Igor Dodon a trimis-o la reexaminare.

Săptămâna trecută, preşedintele Curţii Constituţionale a declarat că este inacceptabil ca şeful statului să nu-şi îndeplinească obligaţiunile constituţionale şi a cerut deputaţilor să găsească o soluţie pentru a-l responsabiliza.

Lasă un comentariu