Ministrul lituanian de Externe susţine propunerea PDM de a modifica Constituția

Embed:

Oficialii străini susţin iniţiativa autorităţilor de la Chişinău de a introduce parcursul proeuropean al Republicii Moldova în Constituţie. Ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, aflat într-o vizită de lucru în ţara noastră a declarat că această acţiune ar putea apropia mai mult Moldova de Uniunea Europeană.  

"Orice pas proeuropean făcut de Republica Moldova este binevenit, dar noi vom analiza după fapte. Noi salutăm cursul european şi toate propunerile în realizarea acestui scop", a spus ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius.

Ministrul de Externe lituanian se află într-o vizită de lucru în ţara noastră cu ocazia celebrării a 25 de ani de cooperare între Moldova şi Lituania. El a avut, la Chişinău, o întrevedere cu omologul său moldovean, Andrei Galbur.

"Totodată o asemenea modificare ar veni şi ca o garanţie adiţională, că indiferent de schimbările de ordin politic, acest vector european va adăuga o valoare adăugată procesului de integrare europeană", a declarat ministrul de Externe, Andrei Galbur.

Pe 12 septembrie, PDM a propus modificarea Constituţiei prin introducerea referinței la integrarea europeană a Moldovei.

Lasă un comentariu