Ministrul Sănătăţii şi cel al Tineretului şi Sportului au fost demişi din funcţii

Embed:

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, și ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, au fost demiși din funcție. Decretele în acest sens au fost semnate astăzi de către președintele Igor Dodon, la solicitarea premierului, Pavel Filip.

Aceștia au fost revocați în contextul adoptării noii structuri a Guvernului, care presupune reducerea numărului de ministere de la 16 la nouă. Legea  în acest sens a fost votată în data de 21 iulie.  

Potrivit documentului, Ministerul Sănătății a fost comasat cu Ministerul Muncii, iar cel al Tineretului și Sportului cu Ministerul Culturii şi cel al Educaţiei.

Pe pagina sa de facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Ruxanda Glavan a scris că decizia de astăzi era una evidentă, în contextul reformei Guvernului. Aceasta a mai menţionat că nu se ține de funcții, pentru că acestea vin și pleacă, iar important este ceea ce lași în urmă. Glavan a mai ţinut să scoată în evidenţă realizările pe care le-a înregistrat pe parcursul a doi ani, cât a stat în fruntea ministerului Sănătăţii. Oficialul nu a precizat deocamdată ce va face mai departe. 

Lasă un comentariu