MOARTE MISTERIOASĂ în satul Cubolta. Un bătrân de 90 de ani a fost găsit carbonizat în propria casă

Moarte învăluită în mister în satul Cubolta din raionul Sîngerei. Un bătrân, în vârstă de 90 de ani, a fost găsit carbonizat în propria casă. Cadavrul său a fost descoperit, în după-amiaza zilei de ieri, de către o vecină.

Potrivit poliţiei, bărbatul a fost găsit cu picioarele legate cu o frânghie, iar în jurul său erau împrăștiate mai multe cutii de la medicamente. Astfel, oamenii legii nu exclud că ar fi vorba despre un omor.

Vecina bărbatului le-a declarat poliţiştilor că a văzut că iese fum din casă şi a încercat să-l ajute pe bătrân, însă ușa era încuiată. Femeia a chemat alţi vecini, care au spart un geam, dar era prea târziu.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz şi verifică mai multe ipoteze, printre care o crimă sau un suicid.

"Pompierii s-au deplasat la faţa locului, au stins locuinţa. După care au depistat că în locuinţă era stăpânul casei, cadavrul lui era carbonizat. Totodată s-a stabilit că picioarele lui erau legate. La moment aşteptăm expertiza de la pompieri, care este cauza izbucnirii incendiului", a spus şeful IP Sîngerei, Marcel Petrov.

Rudele şi vecinii victimei nu exclud că incendiul ar fi fost provocat de hoţi. Aceştia i-au spart locuinţa şi anterior. 

"Cred că noaptea au intrat.  Ei au fost după bani. Alt ceva nu au luat nimic din gospodărie nu au luat nimic nici cal, nici capră. De două ori au fost. Dar atunci nu au luat nimic", a afirmat fica victimei, Galina Moroșan.

Autorităţile locale susţin că bătrânul locuia de unul singur, dar era vizitat frecvent de fiul său, care locuiește în Bălți.

"Era o persoană destul de activă, cultă. Niciodată nu a avut solicitări sau obiecţii faţă de cineva. Era un om respectat în localitate. Nu era la evidenţă asistentului social se deservea singur", a zis rimarul satului Cubolta, Alexandru Sîrbu.

Potrivit poliţiei, cauza exacta a decesului va fi anunţată vineri, când vor fi gata rezultatele expertizei medico-legale.

Lasă un comentariu