Mobilizare totală. Mii de poliţişti, soldaţi şi voluntari curăţă Capitala

Embed:

Peste 1000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, 550 de ostași ai Armatei Naționale și sute de voluntari au ieşit astăzi la curăţenie în Capitală, după îndemnul de ieri al premierului Pavel Filip.

În unele sectoare, salvatorii şi pompierii au avut nevoie de autospecialele pentru a ajunge la crengile rupte în urma ninsorilor de săptămâna trecută. 

Grupurile de poliţişti au lucrat în toate sectoarele Capitalei.  

Îndemnul premierului nu i-a lăsat indiferenţi pe locuitorii Capitalei.

Şi veteranii de război au făcut ordine în curtea unei şcoli primare din sectorul Ciocana. 

Pentru a eficientiza procesul de lucru, veteranii de război s-au mobilizat în două grupuri. Primii demolează câteva construcţii care au fost distruse în timpul calamităţilor naturale. Restul, defrişează şi curăţă copacii care au avut de suferit în timpul intemperiei de săptămâna trecută.

"Am auzit apelul şi prim ministrului, şi camarazii noştri, camarazii de arme la conferinţa de presă, nu doar prin arme, dar şi prin fapte să acordăm un sprijin", a spus preşedintele asociaţiei obşteşti "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan.

Conform datelor operative ale Celulei de Criză, de la începutul acțiunilor de salubrizare și până în această dimineață au fost încărcate 2400 de camioane cu crengi și deșeuri. 

 

Lasă un comentariu