Moldova a rămas fără singura medalie de bronz cucerită. Federaţia Internaţională a retras medalia lui Tarnovschi

Embed:

Moldova a rămas fără singura medalie de bronz cucerită, anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Rio. Distincţia i-a fost retrasă canotorului naturalizat Serghei Tarnovschi de către Federaţia Internaţională de profil, care, de asemenea, l-a descalificat pe sportiv pentru o perioadă de patru ani, pentru dopaj. Totuşi, decizia nu este încă una finală.

Serghei Tarnovschi are 21 de zile la dispoziţie pentru a contesta hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne. Apelul va costa, însă, Federaţia naţională de profil 25 de mii de franci elveţieni, adică peste jumătate de milion de lei.

"Este o sancţiune dură, având în vedere că sportivul a folosit neintenţionat substanţa interzisă. Clar că suntem vinoveţi într-o oare care măsură, dar mai repet neintenţionat. Din acest motiv vream ca pedeapsa să fie adecvată cazului dat", a spus preşedintele Federaţiei Naţionale de Canotaj, Iacob Buhnă.

"Şansele la tribunal sunt foarte mici pentru că termenul de descalificare este unul dur. Sunt sigur că sunt anumite subtilităţi în această decizie. Noi am suspendat bursa pentru Serghei Tarnovschi pentru 2017 în ordinul privin bursierii din acest an, luând în calcul ceea ce s-a întâmplat după Jocurile Olimpice", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Dacă va fi deposedat de medalie, Tarnovschi va fi al treilea sportiv moldovean care va rămâne fără distincţia olimpică, în ultimele luni. La sfârşitul anului trecut, halterofilii Cristina Iovu și Anatolie Cârâcu au rămas fără medaliile de bronz câștigate la Olimpiada din 2012 de la Londra. Comitetul Internațional Olimpic i-a descalificat pe sportivii moldoveni pentru dopaj.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu