"Moldova a trecut de criză". Declaraţia a fost făcută de Armaşu şi Cioclea pentru FMI

Embed:

Moldova a reuşit să treacă peste criza economică provocată de furtul din sistemul bancar, iar acum înregistrează progrese. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea într-un interviu realizat de Fondul Monetar Internațional. 

Cei doi au fost întrebaţi şi despre paşii pe care urmează să-i întreprindă Moldova pentru a continua să se dezvolte din punct de vedere economic.

Armașu susţine că pentru asta e nevoie de o administrare mai bună a impozitelor, a vămii şi de reducerea birocrației. La rândul său, Cioclea a declarat că procesul de creştere economică în ţară poate fi accelerat şi mai mult prin atragerea investițiilor străine în sistemul bancar.

În ceea ce priveşte combaterea corupţiei, Armaşu a spus că o prioritate pentru actualul Guvern de la Chişinău este reforma administrației publice centrale.

Anul trecut, economia Moldovei a crescut cu peste patru la sută faţă de 2015. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în 2016, Produsul Intern Brut a fost de peste 134 de miliarde de lei.

Lasă un comentariu