Moldova creativă 25. Cei mai talentaţi tineri au participat la un Festival

Embed:

Cei mai talentați tineri din țară, care ne-au dus faima peste hotare, au participat, ieri, la Festivalul "Moldova creativă 25".

Evenimentul organizat de Ministerul Culturii s-a desfășurat la Centrul de excelență în educație artistică "Ștefan Neagă" din Capitală şi a fost dedicat celor 25 de ani de independență a țării.

Elizaveta Coreli cântă la pian de la vârsta de trei ani. Acum, ea are 11 şi a reușit deja să ne reprezinte ţara la mai multe concursuri internaţionale, la care a obţinut doar locuri de frunte.

"Mie acesta foarte mul îmi place și cred că o să îmi fie foarte greu fără muzică. Eu cred că aceasta va fi în viitor profesia mea", a spus pianista, Elizaveta Coreli.

Festivalul a adunat tineri îndrăgostiți de diferite tipuri de artă.

"Am făcut Chirița în voiaj de către Vasile Alexandri. Nu aș spune că mi-a fost greu dar a fost câteva momente în care a fost mai greu", a menționat actorul, Gheorghe Moraru.

La eveniment a fost prezentă şi ministrul Culturii, Monica Babuc, care spune că susţine tinerele talente.

"Vom continua să ținem o relație strânsă cu ei, să urmărim necesitățile lor și să păstrăm această formă de educație artistică extrem de inecesară tuturor copiilor și tuturor oamenilor din Republica Moldova", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

La festivalul "Moldova creativă 25" au participat 150 de tineri din toată ţara.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu