Moldova, fără MEDALIE. TAS a respins apelul canotorului Serghei Tarnovschi

Embed:

Retragerea medaliei de bronz cucerite la Rio de Janeiro de canotorul Serghei Tarnovschi este o lovitură financiară, dar şi de imagine pentru sportul moldovenesc. Aşa a comentat Ministrul Tineretului şi Sportului decizia de aseară a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Victor Zubcu susţine că statul a investit peste un milion de lei in Tarnovschi înainte de Olimpiada din 2016.

"Atleţi de talie olimpică în ţara noastră nu sunt atât de mulţi. Este şi o lovitură financiară. Trebuie să recunoaştem. Orice sportiv în care statul Republica Moldova investeşte şi se finalizează cu acest lucru, se realizează nu doar un prejudiciu financiar, dar şi unul de imagine în acest sens", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Totuşi, în urma deciziei de aseară, Guvernul va economisi patru milioane de lei. Aceşti bani urmau sa fie plătiţi ca prime lui Tarnovschi si antrenorului său pentru medalia de bronz de la Rio. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins aseară apelul canotorului Serghei Tarnovschi şi a Comitetului Naţional Olimpic.

Astfel, TAS a menţinut decizia Federaţiei Internaţionale de Canotaj, care i-a retras medalia de bronz canotorului moldovean şi l-a suspendat pe o perioadă de patru ani. Serghei Tarnovschi este un canotor de origine ucraineană care reprezintă Republica Moldova din anul 2013.

Lasă un comentariu